Voel lichaam en geest samenvallen

Meditatie & mindfulness

bij Breath of Life is als een rustpunt in het leven. Vraagt het leven veel van je? Ervaar je stress of sta je onder druk? Als je behoefte hebt aan werkelijk contact met jezelf en de wereld om je heen, bezoek dan een stiltedag of doe een cursus Kum Nye. Bij Terry Pratt leer je de oefeningen zo dat je ze zelf kunt blijven toepassen.

Neem contact op voor meer info of een afspraak

Kum Nye: bewegend mediteren op zijn Tibetaans

Van stress naar innerlijke kalmte.

Kum Nye is een eeuwenoude meditatieve zelfhulpmethode uit Tibet bestaande uit eenvoudige oefeningen die lichaam en geest ontspannen en je energie op een diep niveau stimuleren. Deze oefeningen helpen je beter om te gaan met stress, je denken tot rust te brengen en contact te maken met wat zich in je lichaam afspeelt.

Mensen die regelmatig Kum Nye beoefenen ervaren dat zij steeds makkelijker voluit in hier-en-nu en vanuit zichzelf in de wereld aanwezig kunnen zijn, vanuit een innerlijke kalmte. Het is een uur voor jezelf om naar binnen te gaan, diepe ontspanning en rust te ervaren.

Behoefte aan rust? Doe een stiltedag

Op aanvraag organiseert Breath of Life stiltedagen, een dag die je in stilte met de andere deelnemers doorbrengt. Dat biedt je de gelegenheid om op een andere manier kennis te maken met jezelf en hoe je de dingen doet en ervaart.

Stiltedagen staan open voor iedereen. Als je minstens 5 deelnemers heb kan een stiltedag in overleg georganiseerd worden.

De dag wordt gevuld met Kum Nye, afgewisseld met meditatie en loopoefeningen. Ook is er veel aandacht voor ademhalingsoefeningen, want een goede ademhaling kan helpen om in het dagelijks leven beter met stress om te gaan. Terry Pratt begeleidt de oefeningen, telkens een paar achter elkaar. Op die manier ervaar je de stilte steeds een beetje dieper.

Rond het middaguur krijg je een eenvoudige lunch. Je eet samen met de anderen, in stilte.

Praktische informatie

Meditatie

Maandagmiddag 12.00 doorlopend
Na een gratis proefles kan je aansluiten aan deze wekelijkse meditatie. Ervaar vrede en stilte in jezelf dat invloed ook heeft op je eigen omgeving.

Tijd in overleg. Neem contact op. Het is ook mogelijk om individueel sessies in te plannen.

Kosten: € 10,- per keer.

Plaats: Het Witte Kerkje, Constantijn Huygensstraat 1, Maassluis

Er is geen vergoeding van zorgverzekeraars mogelijk voor meditatie of stiltedagen.

Een dag stilte

Stiltedagen vinden plaats in het Witte Kerkje in Maassluis. Deze plek heeft ook een tuin waar je op dagen met mooi weer een deel van de dag doorbrengt.

Deelnemers vertellen

Over Tibetaanse meditatie

“De meeste meditatievormen spreken me niet zo aan, maar Kum Nye bevalt me heel goed. De ademhaling door de neus en de mond werkt heel krachtig. Ik zit daardoor heel snel in mijn lijf en uit mijn hoofd. De oefening tussen de meditaties door is een verbazingwekkend effectieve manier om energie vrij te maken. De bewegingen zijn heel eenvoudig maar maken altijd wat los. Ze worden heel langzaam en bewust gedaan en ik voel altijd van alles gebeuren in mijn lijf. De ene keer ervaar ik er meer van dan de andere keer, maar ze werken altijd voor een langere tijd door. De meditatie na de oefening voelt voor mij altijd dieper en meer verbonden dan de eerste.”
Marjo

“Ik vind dat ik me door de meditatie en de oefeningen meer bewust word van mijn lichaam. Ik heb er veel baat bij. Als ik niet kan slapen ga ik naar zolder en doe ik een paar oefeningen en een meditatie. Daarna kan ik wel slapen.”
Janny

“Het brengt mijn hoofd tot rust. Het helpt tegen de hectiek van de dag en brengt me terug naar de basis, terug naar mezelf. Het geeft energie.”
Sandra

Over stiltedagen

“Wonderlijk hoe de tijd als het ware stokte en de stilte naar binnen kwam.

De periodes van mediteren werden afgewisseld met oefeningen en het zingen van een mantra. Het langzaam en vol aandacht mediteren en de bewegingen uitvoeren bracht een grote innerlijke rust. Door de afwisseling gleed ik vanzelf door de dag heen.

Het zwijgen, ook tijdens de lunch die voor ons klaarstond, kostte mij geen enkele moeite. Evenmin had ik na afloop behoefte om extra veel te praten. Alles leek volkomen in evenwicht te zijn.

Het deelnemen aan deze stiltedag heeft mij geleerd hoe weldadig stilte en in innerlijk evenwicht komen uitwerkt.”
Ada

“Mijn ervaring (als enige man) tijdens de stiltedag was zeer verfrissend en nodig voor mij als zeer drukbezette mens. Elke gedachte, elke beweging en elk geluid werd ons bewust gemaakt. Ook werd ons duidelijk gemaakt dat de natuur, bv. in een bloempotje met een door de natuur gecreëerd product, betekenis krijgt.

De sessie was voor mij voldoende om als basis in mijn brede interesse toe te passen zodat ik mijzelf niet verlies in de eindeloos grote harde maatschappij. Ik kan deze ervaring gebruiken om in mijn eigen religie een evenwichtig persoonlijk standpunt te vertegenwoordigen.”
Richard