Voel de rust van eb vloed in je lijf

Biodynamische cranio-sacraaltherapie

Ben je uitbalans? Ervaar je stress? Moeheid? Drukte in je hoofd? Heb je lichamelijke klachten? En ben je op zoek naar rust, meer levensenergie en contact met je innerlijke bron? Dan kan Biodynamische Craniosacraaltherapie iets voor jou betekenen.

Neem contact op voor meer info of maak een afspraak

Alle leven komt voort uit beweging

Biodynamische cranio-sacraaltherapeuten zien het leven als een voortdurende beweging. Die beweging uit zich ook in jouw lichaam, je ziel en je geest, die samen een geheel vormen. Ze werken met het hersenvocht dat in je hersenen wordt aangemaakt en in een stromende beweging langs je ruggengraat naar je heiligbeen vloeit en weer terug. Het vocht brengt een getijbeweging op gang die lijkt op eb en vloed. Alle lichaamsvloeistoffen stromen toe en weer weg in die getijbeweging en alle cellen in je lichaam bewegen subtiel in ritmische golven mee. Het hersenvocht voorziet elke lichaamscel via het bloed van potentievolle levenskracht. Daarmee heeft het hersenvocht een ordenende en helende kracht.

Cranio-sacraaltherapeuten gaan ervan uit dat iedere mens in wezen gezond is. Alleen, die gezondheid kan schuilgaan achter stress en fysiek of emotioneel trauma. Dan blokkeert de doorstroming in het lichaam. Cranio-sacraaltherapie heft zulke blokkades op, herstelt je lichamelijke en geestelijke evenwicht en activeert je zelfhelende vermogen.

Breath of Life ondersteunt jou

Biodynamische cranio-sacraaltherapie kan een groot aantal aandoeningen verlichten, herstel bevorderen en het genezingsproces na ziekte of operatie versnellen. Cranio-sacraaltherapie is los van andere behandelwijzen in te zetten, en ook als aanvulling daarop. Het werkt zonder medische handelingen of medicijnen.

Zeker bij kinderen, vrouwen, mensen met chronische pijn of stress, ouderen en bij zwangerschap en geboorte kan Terry Pratt bijzondere herstelprocessen op gang brengen.

Bij de cranio-sacraaltherapeut

Biodynamische cranio-sacraaltherapie is een zachte therapie waarin je met een lichte ongedwongen aanraking wordt behandeld. Bij biodynamisch werken doet jouw eigen lichaam namelijk zelf het helende werk. Terry ondersteunt dat door contact te maken met het getij in je lichaam. Dat voelt aan alsof je in een oceaan drijft en diepe rust en zekerheid ervaart doordat je contact maakt met de essentie van het bestaan.

Kennismaking

Als start van de eerste sessie heb je een gesprek met Terry Pratt waarin je vertelt om welke reden je bent gekomen en wat je medische voorgeschiedenis is. Meteen daarna volgt de eerste behandeling.

Behandeling

Tijdens de behandeling draag je comfortabele kleren en lig je op een behandeltafel. Van buitenaf is er niets spectaculairs te zien, maar in je lijf gebeurt er van alles. Soms merk je dat, soms ook niet. Iedereen ervaart de behandelingen anders. Je kunt hitte en tintelingen voelen, een licht pulseren of kloppen. Je kunt ervaren dat de zwaartekracht geen vat meer heeft op je lichaam of in een diepe meditatieve en ontspannen staat komen.

Vervolg

De therapie kan je bewust maken van dingen die onbewust een rol spelen en zelfinzicht geven. Voor en na elke behandeling nodigt Terry je daarom uit te vertellen over wat er speelt en wat je hebt ervaren.

Vaak heeft het lichaam wat tijd nodig voor de effecten merkbaar worden. Daarom is het goed om uit te gaan van minimaal 3 behandelingen.

Afspraken

Breath of Life heeft een praktijkadres in Maassluis.

Voor een afspraak kun je bellen of mailen naar Terry Pratt.

Meld je bij verhindering uiterlijk 24 uur voor de afspraak af. Als je zonder bericht afwezig bent, wordt de vergoeding in rekening gebracht.

De intakesessie betaal je contant aan het eind van de sessie. Voor vervolgsessies kun je kiezen of je contant wilt betalen of het bedrag overmaakt aan Breath of Life.

Tarieven

Sessie van 90 minuten   €70,00

Er is geen vergoeding van zorgverzekeraars mogelijk voor mijn behandelingen.

Klachtenregeling

Indien u ontevreden bent over mijn geleverde zorg en u komt in een gesprek met mij niet uit, dan kunt u een beroep doen op de klachten procedure van NIBIG. Zie www.nibig-geschillencommissie.nl voor meer informatie.

Cliënten vertellen

Over behandelingen bij volwassenen

“Al langere tijd liep ik rond met vermoeidheidsklachten en pijnklachten veroorzaakt door endometriose. Ik ben toen cranio-sacraaltherapie gaan doen. Eerst nam de pijn van de endometriose toe, maar na de derde behandeling merkte ik een verandering. Voorheen kon ik, als ik erg moe was, slecht op m’n rechterzij liggen omdat ik dan een onregelmatige hartslag kreeg. Daar had ik geen last meer van, ik kon voelen dat ik door m’n hele lichaam een betere doorstroming had. Daarnaast is de pijn van de endometriose sterk verminderd. Op een gegeven moment had ik zelfs helemaal geen pijn meer. Ik was gewoon vergeten hoe fijn dat is: geen pijn hebben.”

Anda

“Ik heb een incomplete dwarslaesie opgelopen door een ruggenprik. Sinds oktober 2007 ga ik naar Terry en ik heb enorme vooruitgang geboekt. Voorheen had ik regelmatig last van zenuwpijnen, wat mij soms nachten wakker hield. Daar heb ik nu geen last meer van. Ook is mijn doorbloeding aanzienlijk verbeterd. Voorheen was mijn linkervoet altijd erg koud en daar heb ik nu geen last meer van. En tot slot heb ik veel meer energie. Ik functioneer weer als voorheen en hoef niet bewust mijn rustmomenten op de dag in te calculeren. Toen ik bij mijn revalidatiearts kwam, verrichtte zij enkele onderzoeken. Daaruit bleek dat de kracht in mijn voet en been van 0 is gestegen naar 4 op een schaal van 5.”

Cynthia

“Mijn nekpijnklachten zijn na 30 jaar weg. Mijn weerstand tegen klachten (ik heb er meerdere) lijkt verbeterd en ik heb meer energie gekregen om dingen te doen. Het lijkt alsof ik een verjongingskuur heb ondergaan. Mijn gezicht ziet er jonger uit en dat merken anderen ook. Ik voel mij weer energieker, omdat mijn klachten veel minder zijn en ik veel meer reserve heb en dus positiever ben gaan denken.”

Richard

“Ik kamp met een neurologische kwaal, waardoor de prikkels vanuit mijn hersenen steeds slechter naar mijn ledematen worden geleid. Dat manifesteert zich vooral in mijn benen en voeten. Ik draag zogenoemde braces om mijn benen en ik slik een medicijn. Ik ben dan ook steeds op zoek naar manieren om de symptomen te verminderen. Zo kwam ik terecht bij Terry Pratt. Terry’s benadering maakte dat ik mij vol vertrouwen aan de behandeling overgaf. En dat vertrouwen is beloond! Ik ervoer en ervaar bij elke behandeling een diepe ontspanning. Na 2 behandelingen merkte ik dat ik mijn middagslaapje, al tientallen jaren een must, niet meer nodig had.

Mijn energie was blijkbaar aanzienlijk toegenomen. Bovendien is het gevoel in mijn benen duidelijk verbeterd. Zonder braces durf ik nog niet te lopen, maar na 5 behandelingen liep ik absoluut makkelijker dan het halfjaar daarvoor. Dat geeft goede moed: ook als de kwaal niet meer verergert, is er al een vooruitgang geboekt.”

Ada

Over behandelingen bij kinderen

L. is in een stormachtige 3 uur in het ziekenhuis geboren. De bevalling was zo intensief voor haar dat haar hart te langzaam ging kloppen. De arts-assistent bracht een vacuümpomp aan, maar hoefde die amper te gebruiken. Toch had L. een bult op haar hoofd met wat vocht eronder. Ook had ze last van buikkrampen. Daarvoor is ze 2 keer bij Terry geweest: de 1e keer na 1½ maand en de 2e keer weer 1½ maand later. De 1e behandeling lag ze in mamma’s armen. Zo onrustig als ze was bij aanvang, zo mooi gaf ze zich gaandeweg over tot ze volkomen ontspannen en diep weggezakt de behandeling onderging. Na de 1e keer had ze al veel minder last van buikkrampen. Tijdens de 2e sessie was ze rustig genoeg om op de behandeltafel te liggen. Na die sessie was haar schedel mooi rond en de bult nagenoeg weg.

Toen M. klein was, heeft ze een traumatische ervaring gehad. Als puber kwamen de herinneringen daaraan in volle hevigheid terug. Ze kreeg paniekaanvallen, ging niet meer naar school en raakte geïsoleerd. Na 10 behandelingen was ze weer in staat om naar school te gaan. Het lukte haar alles in te halen en over te gaan naar de volgende klas. Zoals ze zelf zei, kreeg ze dankzij de behandelingen haar privé- en sociale leven weer terug.

L. is autistisch. Hij heeft het gevoel dat hij ‘boven zijn lichaam’ zweeft en voelt zich daar veilig. L. is 2 maanden te vroeg geboren en miste emotionele binding met zijn moeder. De behandelingen in zijn puberteit hebben hem geholpen om meer te aarden en makkelijker contact aan te gaan.

A. is nu tien jaar oud. Toen ze vijf was, is ze frontaal op haar gezicht gevallen. Sinds die val had ze last van hoofdpijn en nekpijn, had ze moeite om zich te concentreren en slaapklachten. Na 6 behandelingen was de hoofpijn verdwenen en sliep ze beter. Toen het nieuwe schooljaar begon, ging ze vol go ede moed van start.

Als de sluiers wegvallen

Als de sluiers wegvallen

hoef ik niet meer te presteren

hoef ik niets meer te bewijzen.

Gedachten worden stil.

Ik zak dieper

ontspannen.

Een oceaan van stilte omvat me.

Er is niets meer.

Mijn lichaam is een en al energie.

Er zijn geen grenzen.

IK MAG ER ZIJN

Een diep contact met mezelf van binnen

met de bron.

Ik leef vanuit de bron.

Terry Pratt